Optiek Verhoeven

Ben je toe aan een bril

Terug naar Overzicht/Blog

Ben je toe aan een bril?

Wanneer heb je nu eigenlijk een (nieuwe) bril nodig? Niet voor iedereen is dat hetzelfde. Met -1 kan iemand best nog alles zien en totaal geen behoefte hebben aan een bril. Terwijl iemand anders helemaal gek wordt met die -1 en al niet meer zonder zijn of haar bril kan. Als je ergens last van hebt, neem je ook veel eerder de stap naar een opticien.

Hoofdpijn
Hoofdpijn is een veel gehoorde klacht wanneer mensen binnen komen in een optiekzaak. En helemaal niet zo’n rare klacht als je je bedenkt wat je ogen allemaal moeten doen wanneer je niet scherp ziet. Ze zijn dan de hele dag bezig met het proberen jouw zicht te corrigeren. Dat kost kruim. Zeker als je van ze verwacht dat ze heel de dag naar een scherm staren, naar een schoolbord kijken of een boek lezen. De hele dag worden de ogen samengeknepen of aangespoord om zich aan te spannen. Daar krijgt je vanzelf hoofdpijn van.

Wazig zien
De ondertiteling op tv is wazig en je moet veel moeite doen het te volgen. Of je krijgt moeilijkheden met zien in het verkeer. En dan vooral kentekens en straatnaamborden. Vaak zijn dat de signalen dat iemand bij zichzelf denkt: ik ga eens een bezoekje brengen aan de opticien. In de auto of op de fiets is een helder zicht namelijk toch wel erg handig en verstandig. Wanneer je merkt dat de straatnaamborden niet goed leesbaar meer zijn of pas leesbaar zijn als je er bijna met je neus bovenop zit, kan het voor je veiligheid en de veiligheid van anderen niet zo’n slecht idee zijn om je zicht eens te laten testen.

Moeite met lezen
Boeken en ondertiteling zijn dé graadmeter wanneer je merkt dat je zicht minder wordt.  Ook op school is dichtbij het bord zitten soms veel fijner dan ongemerkt achterin in de klas. En een presentatie is makkelijker te volgen op de eerste rij.  Deze aanwijzingen met betrekking tot lezen geven ook aan dat er iets mis is. Of mis… Ze geven aan dat het beter kan! Het is dan zinvol om je ogen eens te laten testen. Want met een bril of contactlenzen kan het ineens weer veel beter gaan!

Je ogen hoeven trouwens niet altijd de oorzaak te zijn van een slecht zicht. Sommige medicijnen of ziekten hebben ook invloed op ons zicht. Onze opticiens zullen daarom altijd vragen naar meer achtergrondinformatie wanneer je ons bezoekt. Zo krijgen ze een duidelijk beeld en kunnen je, indien nodig, ook doorsturen naar huisarts of specialist.