Optiek Verhoeven

Blue Control Filter

Terug naar overzicht/Blog

Blue Control Filter

We spenderen gemiddeld 4 tot 6 uur per dag achter een scherm. Laptop, telefoon, televisie. 14% van de mensen zit zelfs 10 tot 12 uur voor een scherm. Denk aan werktijd, kantoor of gamen. Onze ogen zijn eigenlijk niet gemaakt voor dit kijkgedrag en dat komt steeds meer naar voren. Het blauwe licht dat van deze schermen afkomt, is geen natuurlijk licht. We krijgen last van onze ogen.  

Gamen
Ali Riza Aygun en Romal Abdi, speler en coach voor de eDivisie van PSV, spelen FIFA wedstrijden met de Playstation en Xbox. Voor PSV nemen zij ook deel aan internationale e-toernooien en natuurlijk moeten ze steeds beter worden en dus oefenen, oefenen, oefenen. Ontzettend gaaf om te doen natuurlijk en helemaal om voor een topclub uit te mogen komen. Maar ook bij het gamen is het alsmaar kijken naar blauw licht. En dat kan zijn uitwerking hebben op je ogen.

Klachten door schermen
De klachten die kunnen ontstaan zijn rode of geïrriteerde ogen, vermoeide ogen, hoofdpijn en slapeloosheid. Na een dag werken ben je moe en na een avond tv kijken lukt het je moeilijk om de slaap te vatten. Naast het proberen te beperken of controleren van je schermgedrag, is er nog een optie die klachten kan verminderen. Een glascoating genaamd Blue Control Filter.

Blue Control Filter
De Blue Control Filter is een brillenglascoating die blauw licht neutraliseert. Hierdoor worden lichtschitteringen minder en wordt kijken comfortabeler. Kleuren krijgen meer contrast, waardoor een rustiger beeld ontstaat. Vermoeide en geïrriteerde ogen worden zo voorkomen. Na een dag werken aan een scherm of tv kijken vlak voor het slapen gaan, zijn je ogen minder vermoeid en kom je sneller tot rust.

Kantoorbril of computerbril
Een kantoorbril of computerbril is, naast dat deze precies is afgesteld op jouw kijkgedrag, ook standaard voorzien van een Blue Control Filter. Een Blue Control Filter is een optie die mogelijk is bij alle brillen. De opticien bespreekt met je waar je de bril voor gaat gebruiken en dus ook wanneer een Blue Control Filter een toegevoegde waarde is. Interesse? Maak eens een afspraak!