Optiek Verhoeven

De Cat Eye bril

Terug naar Overzicht/Blog

De Cat Eye bril

In de jaren 40 is de hype gestart. Cat-eye brillen, ook wel vlinderbrillen genoemd, werden gedragen door vrouwen die vaak werk hadden als secretaresse of bibliothecaresse. Een streng ogende bril, waar de vrouwen zelfstandigheid mee uitstraalde. In de jaren 50 werd de hype opgevoerd door iconen als Marilyn Monroe en Audrey Hepburn. Van het strenge, ietwat tuttige brilletje, zorgden deze dames ervoor dat de Cat eye juist heel elegant en stijlvol kon zijn. Een trend was geboren en we kunnen wel zeggen dat deze cat eye weer volop aan het terug komen is. Van eigenlijk nooit weggeweest!

Cat eye in collectie
De vlinderbril wordt regelmatig gedragen door mensen die liever niet herkend worden, maar toch modieus over straat willen gaan. Ook zien we de bril door de jaren heen op vele catwalks terug komen. Merken als Calvin Klein of Tom Ford. Maar ook Tulip Dutch Eyewear heeft een cat eye montuur in de collectie. De katachtige ogen van de cat eye bril zorgen ervoor dat je gezicht eigenlijk als het ware een beetje oplicht. Je ogen worden wat omhoog gehaald. En hierdoor vallen ze lekker op!

Is de cat eye iets voor mij?
Of een cat eye bril je staat is persoonlijk. Niet altijd hangt het af van de kleur van je haar of de vorm van je gezicht. Of je nu een ovaal gezicht, rechthoekig gezicht, rond gezicht, hartvormig gezicht of vierkant gezicht hebt, het ligt aan de bril en aan je eigen smaak. Het beste antwoord op de vraag of een cat eye bril je staat is dan ook: Kom gewoon eens zo’n vlinderbril passen!