Optiek Verhoeven
Een oogmeting: waarom?

Een oogmeting: waarom?

Een oogmeting: Waarom?

Wazig zien. Het kan ineens voorkomen of langzaamaan. Vervelend is het zeker. Je wilt dat het opgelost wordt. Begrijpelijk! Goed kunnen zien is 1 van onze belangrijkste zintuigen. Met een oogmeting zet je de eerste stap.

Te korte armen
Je kan op verschillende manieren opmerken dat je ogen problemen hebben met scherpstellen. Om maar even met de deur in huis te vallen: Ben je 40+? Kun je de krant alleen lezen met een felle lamp boven de tafel? Of zijn je armen te kort om je boek ver genoeg van je af te houden om nog iets te kunnen lezen? Een oplossing is nabij! Want een leesbril is helemaal zo gek nog niet. Of een multifocaal glas in je bril. Wist je dat lenzen zelfs ook multifocaal kunnen? Dan hoeft niet eens iemand te zien dat je een leesgedeelte hebt! Weet je ook wat de eerste stap is? Een oogmeting!

Tv kapot
“Tegenwoordig kan ook niemand meer netjes schrijven, dat whiteboard in de conference room wordt maar volgekrabbeld.  Dat is toch niet te lezen! En we moeten ook maar eens aan een nieuwe tv, want die ondertiteling wordt steeds waziger. Ho wacht, misschien ligt het aan mij…” Ja, dat zou best eens kunnen! Misschien zijn deze ongemakken wel heel erg gemakkelijk op te lossen met maar 1 kleine, maar wel belangrijke aanpassing. Een bril! Of lenzen natuurlijk. Weet je hoe dat het snelst geregeld is? Met een oogmeting.

Stressvol rijden
File, drukte op de weg, schemering…  Rijden in de auto is soms behoorlijk stressvol. Dat wordt nog erger als je minder ziet. Straatnaamborden pas heel laat kunnen lezen, is vervelend en niet handig. Afstanden niet goed in kunnen schatten, kan zelfs gevaarlijk worden. Maar ook de laaghangende zon of de felle lampen van tegenliggers in het donker, kunnen je zicht ernstig belemmeren. Een bril om je blik weer helder te krijgen, is geen verkeerd idee. Wist je dat er tegenwoordig ook veilig rijden glazen bestaan, speciaal voor op de weg? Hinderlijke schittering wordt weggenomen en je beeld op de weg is rustig en helder. Alle aandacht voor het verkeer dus! Weet je hoe je dat voor elkaar krijgt? Je begint gewoon met een oogmeting.

Afspraak voor oogmeting
De moraal van het verhaal: Een oogmeting. Een goede en grondige oogmeting, met aandacht voor alle belangrijke punten en met aandacht voor jou. Zodat je na afloop een duidelijk en betrouwbaar voorschrift hebt voor je bril of lenzen. Niks vlug, vlug, volgende! Maar aandacht voor iedereen. De beste plek om een oogmeting te doen. Maak een afspraak en je bent er van verzekerd dat er tijd voor je wordt genomen.