Optiek Verhoeven

Een statement bril

Terug naar overzicht/Blog

Maak een statement

Zooo, die bril heeft een leuk mens bij! Een statement maken met je bril. Is niet moeilijk! Je gevoel volgen en ook een beetje durven. Een bril is ook niet meer zomaar een bril. Een bril is fashion. Een bril is een onderdeel van je geheel en dat mag best een beetje opvallen. Dat maakt het nu juist zo leuk om een bril te dragen.

Trots op je bril
Een grijze muis bril kan echt niet meer. En de tijd dat je alleen thuis je bril droeg , wanneer je ’s avonds je lenzen uit gooide om rustig tv te kijken is ook voorbij. Je hoeft je met een bril nergens meer voor te schamen. Beroemdheden dragen trots hun monturen en fashionista’s dragen zelfs brillen zonder sterkte. Gewoon omdat het zo leuk staat. Je kantooroutfit wordt net wat vrolijker met een kleurrijk montuur van bijvoorbeeld Etnia of JF Rey. Andersom kan een kleurige outfit juist weer helemaal compleet worden met een stoere bril van G-Star of Jono Hennesy.

Iedereen aan een bril
Bij een rond gezicht komen grotere monturen vaak goed tot hun recht. Maar dan wel een hoekig model of een model dat breed is boven en wat toeloopt. Een rond montuur kan een rond gezicht namelijk nog iets ronder laten lijken. Hoe vierkanter je gezicht, hoe beter een ronde bril past. Brede en ronde modellen passen goed bij een driehoek gezicht. Een ovaal gezicht kan heel veel monturen hebben. Maar dit zijn natuurlijk alleen maar richtlijnen. Je smaak bepaalt voor het grootste deel de keuze voor je bril. Kies wat jíj leuk vindt. Jij gaat de bril dragen en jij moet je er lekker bij voelen.  

Monturen passen
Jouw statement bril? Grote kans dat die al ergens in de etalage hangt. Gewoon een middagje brillen passen is dan ook de beste manier om erachter te komen welke bril bij jou past. Het leukst is dan om óók monturen te passen, waarvan je denkt: Dat nooit! Wie weet staat het juist wél erg goed. Of weet je ook zeker dat die bril het echt nooit zal worden. En ga je lekker op zoek naar een ander montuur! Maar goed dat er zoveel keuze is!