Optiek Verhoeven

Goede voornemens

Terug naar overzicht/Blog

Goede voornemens!

Een nieuw jaar, een nieuw begin en… goede voornemens. Één daarvan zou wel eens een heel simpele kunnen zijn. Maar u moet er wel even de tijd voor nemen. Vijf minuutjes maar. Door uw lenzen goed schoon te maken aan het einde van de dag, loopt u minder kan op infecties aan uw oog. Best een goed voornemen, dat poetsen, toch?

Uw moeite en tijd waard
Vijf minuutjes maar? Ja echt. En zeker de moeite waard. Door lenzen schoon te maken en te houden, voorkomt u problemen als een infectie aan uw oog. Bacteriën en schimmels houden wel van die vochtige lenzenbakjes en hebben het vooral naar hun zin als ze met rust gelaten worden. Door niet te poetsen, breng je die rakkers dus ook gewoon in je oog. Maar dat niet alleen. Een lens die niet gereinigd, wordt neemt het vuil op en zorgt er zo voor dat uw lenzen uiteindelijk wazig zicht gaan geven. Een maand met je maandlenzen doen, is dan al gauw binnen enkele weken bekeken. Bovendien zorgt een vuile lens ervoor dat de bevochtiging van uw ogen niet meer optimaal is en u dus veel sneller last krijgt van droge ogen.

Goed lenzen reinigen
-   Was uw handen
-   Begin altijd met hetzelfde oog. Links of rechts. Zo heeft u routine en zullen de lenzen niet zo snel verwisseld worden.
-   Neem de lens uit de lenshouder en plaats deze in de palm van uw hand.
-   Wrijf de lens schoon met wat lensvloeistof en uw vinger, beweeg op en neer.
-   Zorg dat u beide kanten heeft gehad en spoel de lens na met lenzenvloeistof
-   Plaats de lens in uw oog door met 1 hand het oog open te houden en de lens met uw vinger te plaatsen.

Ook na het uithalen van lenzen is het verstandig de lens op deze manier te reinigen. Leeg eerst even de lenzenhouder en spoel schoon met lenzen vloeistof. (Liever niet met kraanwater! Dat kan bacteriën bevatten!) Dan is die ook weer lekker fris. Leg de lens na het reinigen midden in de houder en vul bij met verse lenzenvloeistof.

Wilt u het eens zien? Kijk naar deze handige filmpjes onderaan de pagina. Zachte lenzen reinigt u zo en harde lenzen zo.

Dat moet lukken toch?
Een goed voornemen dat u gaat lukken dit jaar! Mocht u toch graag advies of hulp willen van onze contactlensspecialisten? Een afspraak is zo gemaakt! Ook online! Wij wensen u een gelukkig en gezond nieuw jaar!