Optiek Verhoeven

Het festivalseizoen is geopend!

Terug naar overzicht/Blog

Het festivalseizoen is geopend!

Feesten, dansen, genieten. In het zonnetje festivals bezoeken is voor veel mensen de ultieme ontspanning en het echte gevoel dat het zomer is. Zonnebril op en genieten! Helaas is het ook voor veel mensen de tijd van de piep in de oren. En dat betekent eigenlijk altijd maar 1 ding: gehoorbeschadiging.

Gehoorschade door muziek
Wat betekent die piep nou eigenlijk? Eigenlijk is het simpel voor te stellen. Dat grasveld waar iedereen op zit te genieten van de zomer, groene grassprieten, fier overeind. Stel je een bulldozer voor die er overheen rijdt.  Zo is het ook met de trilhaartjes in ons oor.

De te harde muziek, waar je te lang in hebt gestaan, heeft de trilhaartjes in je gehoor platgewalst. En eenmaal plat, gaan ze niet meer overeind staan. Tegen gehoorschade is nog geen medicijn gevonden. Eenmaal beschadigd, blijft beschadigd.

Gehoorbescherming
Dit is wel een ernstig en zeer belerend stuk tekst, maar gelukkig zijn we met z’n allen ons de laatste jaren hier al veel meer bewust van geworden. Niet voor niets geeft bijna elk festival aan dat de verkoop van oordopjes op hun terrein explosief gestegen is. We weten het met z’n allen gewoon! En dat is erg goed nieuws!

Schamen voor oordopjes?
Oordopjes dragen is helemaal niet suf meer of iets om je voor te schamen. Het is hip en het betekent dat jij weet wat er toe doet! Genieten van muziek en een goed gehoor! Want met de juiste gehoorbescherming kan je nog net zo hard genieten van de muziek. De juiste dopjes zwakken namelijk het volume namelijk af en niet de verschillende tonen.

Met dopjes in ben je ook nog eens veel beter in staat om gesprekken te voeren. Je hoeft niet 10x je vraag of antwoord te herhalen, jij en je vrienden kunnen elkaar gewoon weer verstaan. Gehoorbescherming is dus ook nog eens goed voor de gezelligheid!

Ogen én oren
Wist je dat Optiek Verhoeven ook een hoor-afdeling heeft, in onze optiekwinkels of zelfstandig. En dat je daar terecht kunt voor hoortoestellen, maar ook oordopjes op maat kunt verkrijgen? Kijk eens op de website van Verhoeven Hoorcomfort!