Optiek Verhoeven

Het verschil tussen een opticien en een optometrist

Terug naar Overzicht/Blog

Het verschil tussen een opticien en een optometrist

Bij Optiek Verhoeven hebben wij opticiens en optometristen om je verder te helpen. Zo kunnen wij je zo breed mogelijk van dienst zijn. En kunnen wij zo goed als altijd een oplossing vinden voor jouw zichtprobleem. Maar wat is nu precies het verschil?

Opticien
Een goed opgeleide opticien kan de sterkte van je ogen meten. Hij of zij kan je ook adviseren over het glas dat het beste past bij de gemeten sterkte en bij je wensen. Een opticien helpt je met het uitzoeken van een geschikt montuur en zorgt ervoor dat je bril klaar wordt gemaakt om te dragen. Glas slijpen en dit glas in je montuur plaatsen horen ook bij de werkzaamheden. Een goed opgeleide opticien kan aangeven wanneer hij denkt dat er meer of beter onderzoek nodig is. En je dus doorsturen naar een huisarts of optometrist voor verder onderzoek.

Optometrist
Een optometrist is de aangewezen persoon om de gezondheid van je ogen eens grondig te onderzoeken. Om zich optometrist te mogen noemen heeft deze een HBO-opleiding afgerond. Wanneer je last hebt van je ogen, bijvoorbeeld wazig zicht of droge ogen, of wanneer er een oogaandoening in de familie voorkomt, kan een optometrist met verschillende onderzoeken nagaan wat de stand van zaken  is. De optometrist bespreekt de uitkomsten van de onderzoeken gedaan met onze  modernste apparatuur en deze adviseert je in het dragen van een bril of lenzen. Mogelijk kan de optometrist je ook andere hulpmiddelen aanreiken om de klachten te verminderen of verhelpen. Een optometrist heeft ook de bevoegdheid om je door te verwijzen naar een oogarts.