Optiek Verhoeven

Hoe zien we jou met Carnaval?

Terug naar overzicht/Blog

Hoe zien we jou met Carnaval?

Over 2 weken is het zo ver. Carnaval! Die doldwaze dagen waar het hart van bijna iedereen, vooral  van beneden de rivieren, sneller door gaat kloppen. Al maanden wordt nagedacht over de kostuums. En aan de wagens van de optochten wordt ook elk vrij moment besteed. Je moet er van houden. En als je ervan houdt: Hoe ga jij dit jaar??

Kostuumstress
Wat te dragen, wat te dragen? Traditioneel met boerenkiel en rode zakdoek. Of als clown, natuurlijk ook altijd goed. Cowboys, indianen, boeven, hippies, roodkapjes en boze wolven. Je hebt ze vast al vaker gezien, maar het blijven leuke kostuums. Ga je voor makkelijk? Trek gewoon je pyjama aan. Knuffel mee, duim in je mond, klaar!
Als je wat origineler voor de dag wilt komen, vergt het best wat onderzoek om ervoor te zorgen dat niemand anders het draagt. Én om dan nog je pak te vinden of maken. Hulde aan alle zelfgemaakte pakken! Die hebben er echt werk van gemaakt. Je kunt ook wat meer op de actualiteiten inspelen. Het mag best te verwachten zijn dat de president van Amerika enkele malen langs zal komen deze carnaval. Oranje schmink, warrige pruik, pak aan en vlag bij. Of Freek, die aangevallen was door de haai? Beetje ketchup op je arm, kan ook niet moeilijk zijn. Dieren zijn sowieso ook altijd goed! Haai, varken, vlinder, mogelijkheden te over.
Voor de kleintjes blijft Elsa nog steeds favoriet of een zeemeermin. En Spiderman of Batman! Superhelden zijn altijd goed.

Accessoires maken de outfit
Accessoires maken het helemaal af. En kunnen zelfs je carnaval nog makkelijker maken. Wat dacht je van deze accessoire… Daglenzen! Draag je al een bril of lenzen en ga je flink carnaval vieren? Stel nou, he. Dat je die bril thuis kunt laten of dat je je lenzen niet hoeft uit te halen en reinigen als je ’s nachts je bed in ploft, dat zou toch ideaal zijn! Met daglenzen, kan dat! Je doet ze in, duikt de kroeg in, komt weer eens ergens een keer thuis, haalt ze uit, gooit ze weg en slaapt je carnavalsroes uit. Klinkt goed. Als je nu een afspraak maakt, kan dat nog best geregeld worden voor Carnaval! Alaaf en veel plezier!