Optiek Verhoeven

Hooikoorts en nachtlenzen

Terug naar overzicht/Blog

Hooikoorts en nachtlenzen

Naar buiten! De zon in, het terras op, aan de wandel, lekker fietsen, het buitenseizoen is begonnen. Niets is fijner dan lekker buiten zijn. Tenminste…. Als je geen last hebt van hooikoorts. Want dit heerlijke buitenseizoen valt wel altijd samen met pollen. En als je ook nog eens de pech hebt dat je lensdrager bent en last hebt van hooikoorts, dan kunnen die pollen je behoorlijk pesten.

Wat is hooikoorts?
Hooikoorts valt onder de categorie allergieën. Iemand met hooikoorts is gevoelig voor pollen, oftewel het stuifmeel van grassen, planten of bomen. Wanneer de neus, mond, ogen, keel of luchtpijp van iemand met hooikoorts in contact komt met pollen, raken de slijmvliezen geïrriteerd. Het gevolg: Een verstopte neus, een loopneus of veelvuldig niezen. (Kriebel)hoest door een droge keel. Het gevoel van een vol hoofd, vermoeidheid, algehele malaise. Een benauwd gevoel of piepende ademhaling. En jeukende, tranende of branderige ogen.

Maar we willen oplossingen!
Als je hooikoorts hebt, zit je helemaal niet te wachten op een opsomming van de klachten. Die ken je inmiddels wel. Oplossingen, die hoor je wel graag! Want naast de oplossingen, die je waarschijnlijk al lang kent en gebruikt of geprobeerd hebt, is er 1 oplossing die vooral voor lensdragers heel veel verlichting kan bieden! Nachtlenzen!

Waarom nachtlenzen bij hooikoorts?
Druppels die verlichting bieden voor je ogen, kunnen je lenzen beschadigen. En pollen kunnen je lenzen verstoppen, waardoor ze eigenlijk elke dag weer direct in je lenzen zitten (geldt niet voor verse daglenzen!).  Bovendien is wrijven in de ogen niet erg fijn met lenzen in. In plaats van gedwongen je bril weer opzetten, kan het ook anders.  Als je nu eens nachtlenzen zou dragen, die ’s nachts het werk doen voor je ogen? ’s Nachts worden je ogen zonder dat je het merkt gecorrigeerd.  Je staat op, haalt de lenzen uit en hebt een heldere blik! En de hele dag door kan je gewoon druppelen ter verlichting, zonder je zorgen te maken over je lenzen.

Klinken nachtlenzen als een heel goed idee voor jou? Kom eens langs en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn voor jou! Verlichtende druppels vind je sowieso ook in onze winkels!