Johann von Goisern

Johann von Goisern maakt al sinds 1937 met veel passie brilmonturen, voornamelijk met de hand. Deze optiekfamilie uit Oostenrijk kent dan ook al jarenlang veel ervaring in ontwerp en productie in eigen fabriek. ‘Dare to be different’ is de slogan. Een kreet die zeker niet misstaat voor de kleurrijke collectie van Johann von Goisern.
De brillen van Johann von Goisern zijn voorzien van een voorstuk van 8 mm acetaatplaat en worden in eigen fabriek gelamineerd. Het lamineren van de soms wel 20 lagen kleur in 1 bril is een zeer verfijnd proces en kan tot wel  5 dagen per bril in beslag nemen. Resultaat is een prachtig golvend schouwspel van verschillende tinten. De ontwikkeling van de lamineertechniek van de JvG brillen heeft maar liefst 5 jaar in beslag genomen.

Maar met geduld valt veel te bereiken: De overgangen tussen de lagen zijn niet zichtbaar of voelbaar en dat maakt niet alleen een mooi, maar ook een duurzaam montuur. De brillen worden vervolgens gepolijst, waardoor de monturen een prachtige glans krijgen en echt tot leven komen. De bredere veren hebben een dubbele flexscharnier, ‘de beste van Oostenrijk’, voor een betere stabiliteit en duurzaamheid. De collectie van Johann von Goisern is kwalitatief zeer hoogwaardig en zeer zeker onderscheidend.

Met gepaste trots bieden wij u de collectie van Johann von Goisern aan. Ambachtelijk en liefdevol gemaakt voor u om u te onderscheiden van de massa.