Optiek Verhoeven

Kerstdiner voor gezonde ogen

Terug naar overzicht/Blog

Het kerstdiner voor gezonde ogen!

Bijna Kerstmis en Kerstmis betekent ook: veel eten! Kerstdiner hier, kerstbrunch daar. Wist u dat u met bepaald eten ook kunt zorgen voor uw ogen? En dan hoeft u niet alleen met een pan wortels aan te komen, hoor. Hier een aantal tips van ons. Alvast smakelijk eten!

Voeding voor ogen
Voor de beste oogzorg bent u natuurlijk welkom bij ons. Zelf zorgen voor uw ogen is ook niet moeilijk. De juiste voeding is namelijk niet alleen belangrijk voor een algeheel goede gezondheid, ook uw ogen zijn gebaat bij een aantal voedingstoffen. Zo hebben ze vitamines nodig om de cellen en het weefsel gezond te houden. Natuurlijke  kleurstoffen, vetzuren en mineralen zijn essentieel voor goed zicht en ze verminderen de kans op oogaandoeningen. Goed om te weten, maar erg smakelijk staat dit niet op de menukaart van uw kerstdiner. Dat gaan we eens even anders doen. Ter inspiratie!

Wij hebben wat culinairs voor ogen

* Vistrio van gerookte zalm, verse tonijn en een mousse van makreel.
Vette vis staat bol van de Omega 3 en hiermee voorkomt u droge ogen. Het houdt de ogen vochtig, want het helpt bij de productie van traanvocht.

* Gebonden soep van geroosterde paprika’s
De felle kleuren van paprika’s, groen, geel en rood, worden geregeld door carotenoïden. Deze natuurlijke kleurstoffen staan erom bekend dat ze de ogen beschermen. Bovendien zijn paprika’s en alle andere groenten rijk aan vitamine C.

* Steakburger op een bedje van veldsla of een rijkelijk gevuld vispotje
Mineralen, daar houden onze ogen van. Een tekort aan mineralen als zink en selenium, kan zorgen voor een verminderd gezichtsvermogen. Rood vlees bevat zink en selenium is te vinden in vis en schaaldieren.

* Kaasplankje met walnoten en yoghurtijs met verse vruchten
Vitamine E beschermt onze ogen tegen oogziekten en is te vinden in plantaardige oliën en noten, zoals walnoten. Zuivelproducten bevatten vitamine B2, wat een grote rol speelt bij de bescherming van ogen, en vitamine A, dat weer bevorderlijk is voor ons zicht in het donker.  

Smakelijk Kerstfeest!
Gevarieerd en gezond eten is voor uw hele lichaam belangrijk. En het beschermt dus ook nog uw ogen en houdt ze vitaal. Natuurlijk is het geen garantie, dus  mocht u toch twijfelen aan uw zicht: Maak eens een afspraak bij ons. Wij wensen u een smakelijk en vooral gezellig Kerstfeest toe!