Optiek Verhoeven

Stage lopen bij Optiek Verhoeven

Terug naar overzicht/Blog

Stage lopen bij Optiek Verhoeven

Een opleiding Optometrie, daar denk je misschien niet altijd direct aan als je klaar bent met je middelbare school. Een leuke, interessante studie met baanperspectief en natuurlijk mooie stages is het wel. Bij Optiek Verhoeven heten wij stagiair(e)s van harte welkom! Wij mogen ons Leerbedrijf noemen en helpen je heel graag verder met je opleiding. Daisy is onze stagiaire bij Optiek Verhoeven Markt Eindhoven. In de vakantie zie je haar ook in het weekend. Vakantie houden en toch ervaring op blijven doen voor school. Daisy doet dat gewoon!

Opleiding Optometrie
“Aan de Hogeschool in Utrecht is de enige Optometrie opleiding van Nederland. Ik ben bij Optometrie terecht gekomen, toen ik in een tussenjaar de Open Dag bezocht. Ik ging voor een andere opleiding, maar Optometrie vond ik direct veel interessanter.  De opleiding heeft een numerus fixus, dat wil zeggen dat er maar een bepaald aantal studenten per jaar toegelaten wordt. Gelukkig haalde ik de toelatingstoets en ging mijn motivatiegesprek met een leraar erg goed. Zelf draag ik al vanaf mijn 6e een bril, dus ik had ook al zeker wat ervaring bij de optometrist en oogarts in het ziekenhuis.”

Wat is Optometrie?
“Wanneer je oogproblemen hebt, kun je terecht bij een Optometrist. Als Optometrist werk je in een optiek of contactlenswinkel en screen je op oogaandoeningen. Of je werkt in een ziekenhuis of oogheelkundige kliniek. Tijdens je studie leer je alles over de werking en de gezondheid van het oog. Je leert oogklachten te herkennen, onderzoeken en behandelen. Je mag mensen helpen met hulpmiddelen, behandelingen, voorlichting en advies. Soms verwijs je mensen ook door naar de oogarts. Tijdens de opleiding heb je steeds een combinatie van theorie en praktijk. Dat laatste vind ik het leukst aan de opleiding, de praktijk op school en tijdens mijn stage natuurlijk!”

Optiek Verhoeven Leerbedrijf
Tijdens de studie Optometrie loop je vanaf het eerste jaar al stage. Optiek Verhoeven staat genoteerd als Leerbedrijf en dus kun je bij ons terecht voor een gerichte stage. Daisy: “Ik schreef een paar bedrijven aan, waaronder de winkels van Verhoeven. Na een gesprek kon ik beginnen op de Markt. Ik heb hier, onder heel fijne begeleiding, al mijn doelen van het schooljaar kunnen behalen. Oogmetingen, spleetlamp onderzoeken, glas uitleg/verkoop en bovenal heb ik veel ervaring opgedaan. Ook mijn tweede jaar ga ik hier stage lopen. Zelfs in de vakantie ben ik nu hier te vinden. Mijn recente bijbaanswitch: van de broodafdeling in de supermarkt naar een vooraanstaande optiekwinkel. Een goede stap in de richting voor mijn carrière!”

Waar zie je jezelf over een paar jaar?
“Dat vind ik nu nog een moeilijke vraag. Ik heb het eerste jaar ervaring opgedaan in de optiek. Ik merk dat ik hier het klantcontact erg leuk vind en het feit dat je mensen echt kunt adviseren en verder helpen. Een optiekwinkel is ook een gezellige plek om te werken, vooral hier bij Verhoeven! In het derde jaar van mijn studie ga ik nog stage lopen in een ziekenhuis. Dan maak je mee hoe het vak daar beoefend wordt. Ik kan daarom nu nog niet aangeven waar ik mezelf na mijn studie zie. Het buitenland trekt me namelijk ook nog steeds heel erg! Misschien ga ik wel een paar jaar rondreizen en mensen helpen. Niet overal is een bril zo vanzelfsprekend als hier. Met een organisatie mee, oogmetingen doen en mensen aan brillen helpen om hen zo weer te kunnen laten zien, dat lijkt mij geweldig!”

Heb jij interesse in een stage bij Optiek Verhoeven? Wie weet hebben we een geschikte plek voor jou. Kijk eens op: Werken bij de Verhoeven Groep.