Optiek Verhoeven

Vergoedingen zorgverzekering

Terug naar overzicht/Blog

Heeft u nog recht op een vergoeding?

Het kan zijn dat u niet weet dat u recht heeft op een vergoeding voor een nieuwe bril of lenzen vanuit uw zorgverzekering. Of u wist het wel, maar had er helemaal niet meer aan gedacht.  Das zonde! Want de vergoeding is zonder eigen risico en u heeft er om de bepaalde tijd recht op. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt van uw verzekering en aanvullend pakket af.

Direct declareren
Zorgverzekeraars geven (afhankelijk van uw pakket) in 1, 2 of 3 jaren een vergoeding voor de aanschaf van een bril en lenzen. Als u deze vergoeding nog niet gebruikt heeft dit jaar, dan hebben wij goed nieuws! Bij ons kunt u terecht voor een gratis oogmeting en wij helpen u met het uitzoeken van een montuur dat bij u past. De vergoeding waar u recht op heeft, declareren wij direct voor u. Door onze contacten met vrijwel elke zorgverzekeraar kunnen wij uw recht op vergoeding direct inzien. U hoeft daarvoor zelf helemaal niets te doen. Heeft u dit jaar nog geen gebruik gemaakt van de vergoeding, dan kunt u dat nog voor 31 december doen. Wacht u tot volgend jaar, dan schuift de vergoeding een jaar mee op.

Bril of lenzen
Ga snel na of u dit jaar nog een nieuwe bril met vergoeding uit kunt kiezen. Vaak geldt deze vergoeding voor bril of lenzen. Kunt u niet kiezen wat voor u de beste zichtoplossing is. Kom dan eens langs. We kunnen samen met u alle voor en nadelen naast elkaar neerleggen. Zodat u een weloverwogen keuze maakt tussen een bril of lenzen. Zo kunt u de vergoeding juist inzetten en zo snel mogelijk genieten van uw nieuwe bril of lenzen.