Optiek Verhoeven

Waarom zou je een zonnebril dragen?

Terug naar overzicht/Blog

Waarom zou je een zonnebril dragen?

Onze voorjaarsactie doet je een zonnebril op sterkte cadeau bij de aankoop van je gewone bril. Maar waarom is dat zo’n goeie actie? Waarom zou je een zonnebril moeten dragen?

Bescherming voor je ogen
In Nederland is de UV straling natuurlijk wat lager dan in de landen aan de evenaar. Toch kan de straling, vooral in de zomer tussen 12 en 15 uur, best hoog oplopen. Daarom is het ook in ons kikkerlandje niet onverstandig om een zonnebril te dragen. Water, zand en sneeuw weerkaatsen het zonlicht nog eens extra. Dus ook wanneer je op wintersport gaat, is een zonnebril helemaal niet zo gek. Uit een onderzoek van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is gebleken dat 20% van alle gevallen van staar, veroorzaakt is door blootstelling aan UV-straling. Wees dus zuinig op je ogen en draag een zonnebril. En begin daar op tijd mee: ogen van kinderen zijn extra kwetsbaar. Als ze zelf de bril uit mogen zoeken, dan komt dat best goed met het dragen.

Beter zicht
Wanneer de zon laag staat, in de herfst en winter, gebeurt het nogal eens. Een ongeluk door slecht zicht in de auto. Maar ook op de fiets kan de zon je aardig verblinden. Door een zonnebril te dragen, voorkom je dat ongemak. Polariserende glazen nemen ook nog eens alle schitteringen weg. Met een zonnebril op kun je rustig auto of fiets rijden, omdat je een fijne blik op de weg hebt.  

Tegen droge, vermoeide ogen en tegen hoofdpijn
Als er ooit iets aan je ogen gedaan is bij de dokter of in het ziekenhuis, dan werd je waarschijnlijk geadviseerd om een  zonnebril mee  te nemen voor na de behandeling. Maar ook als er niet iets aan je ogen gedaan is: hoe vaak knijp jij je ogen niet tot spleetjes, omdat de zon erin schijnt? En krijg je daar wel eens hoofdpijn van? Hoofdpijn kan verholpen worden door het dragen van een zonnebril. Ook wanneer je last heb van droge ogen of je ogen erg moe zijn, is een zonnebril fijn om op te zetten. Je ogen hoeven dan gewoon net wat minder moeite te doen om duidelijk zicht te krijgen. Ze ontspannen meer en dat merk je.
Nog een erg belangrijk detail: Van dat ogen knijpen, krijg je rimpels! Snel op die zonnebril!

Het staat leuk!
Last but not least, een zonnebril staat leuk! Er zijn zoveel modellen, monturen en kleuren. Er zit altijd iets bij dat bij jou past. Even geen zin om te make-uppen of een beetje incognito over straat? Neem een groot model en je wordt vast niet herkend. Beroemde modellen als de cat-eye of pilotenbril? Hartstikke trendy! Gelukkig hebben we bij Optiek Verhoeven heel veel keuze. En maken we je zonnebril desgewenst ook nog eens op sterkte. Kom eens langs en probeer de zonnebrillen. Onze opticiens adviseren je graag wat bij jou en je ogen past.